Spannende educatieve programma’s
Hollandsail presenteeert in samenwerking met Wadventures programma’s op de Waddenzee die spannend, educatief en vernieuwend zijn.

afb_95_56577 afb_95_56574
Doelstelling van de programma’s is om jeugdgroepen op intense wijze kennis te laten maken met de natuur en natuurkrachten in en met het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa: de Waddenzee.

In de Wadventure-programma’s staan de deelnemers achter het roer van een echt groot zeilschip, voorspellen het weer, doen bodemonderzoek inclusief ‘chemische’ experimenten, leren navigeren. Dat (en nog veel meer) wordt altijd begeleid door een professional. Met Wadventures gaan schoolklassen en verenigingen een midweek echt zeilen met een groot traditioneel zeilschip op het wad. Ook worden de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling bezocht.

Wadventures maakt gebruik van moderne technologie. De nadruk ligt hierbij op ‘slim’ gebruik van internet en sensorentechnologie zoals zoeken, integreren en overdragen van informatie bij de voorbereiding van de werkweek, gebruik van telecommunicatie aan boord en verspreiding van resultaten en kennisuitwisseling.

Wadventures is mede mogelijk gemaakt door overheidssubsidies. De lesmodules zijn ontwikkeld in een intensieve samenwerking met het Cartesius Instituut, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Christelijke Hogeschool Noord-Nederland en het Institute Service Management.

De prijs voor het Wadventure programma is, naast de huur van het zeilschip, EUR 7,- per persoon per dag (vanaf 24 personen). Deze prijs is inclusief een eigen omgeving op de website, gebruik van sensoren en camera’s en overige hulpmiddelen bij de verschillende lesmodules.
Samenwerking
Het initiatief, en de les modules, werd mede mogelijk gemaakt door overheidssubsidies en een intensieve samenwerking met:

  • ROC Friesland College
  • de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden
  • de Christelijke Hogeschool Noord-Nederland
  • het Cartesius Instituut
  • het ISM (Instituut Service Management, onderdeel van de Christelijke Hogeschool Noord- Nederland).
Info voor begeleiders
Contact opnemen

Wilt u meer weten over wat Wadventures u te bieden heeft? Vul hieronder uw gegevens in, dan nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op of sturen u de gevraagde informatie geheel vrijblijvend toe. of neem contact op met:

Hollandsail
Stationsplein 3
1601 EN Enkhuizen
0228 312133
info@hollandsail.nl

Klik hier voor boekingsgegevens